24 februar 2014

Grønn arkitektur på fransk

Hvordan kan arkitekter tenke annerledes om miljøvern? Det er fokus når den franske arkitekten Anouk Legendre fra arkitektkontoret XTU deler sine visjoner for fremtidsrettet og bærekraftig arkitektur på DogA, onsdag 26. februar 2014 kl. 18:00. Foredraget er gratis og åpent for alle.

Det franske arkitektkontoret X-TU er kjent for å utvikle miljøløsninger for bygg og landskap med særlig hensyn til lokal kontekst. X-TU er opptatt av forholdet mellom natur og kultur i våre fysiske omgivelser. Blant deres anerkjente prosjekter finner vi mange kulturbygg.
På kontorets merittliste står det historiske museet Jeongok i Sør-Korea. Gjennom sine særpregede biofasader som produserer energi, er arkitektkontoret også i gang med å utvikle en bioteknologisk industri. Målet er å lage en levende arkitektonisk enhet som fungerer som et økosystem i seg selv. For tiden jobber X-TU med design og utvikling av et vinmuseum i Bordeaux.

Foredraget etterfølges av en kommentar fra det norske arkitektkontoret Eriksen Skajaa.

X-TU arkitekter ble opprettet i 2000 av Nicolas Desmazières og Anouk Legendre og består av 25 ansatte med kompetanse innen arkitektur, byplanlegging, design og forskning.

Se flere av X-TUs prosjekter på deres hjemmeside.

Kilde: Norsk Form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism