08 juli 2014

Bygger bolighus med "lego-klosser"

Det Israel-baserte Kite Bricks presenterer et mursteinskonsept, som i likhet med den velkjente 4x2-klossen fra Lego, har åtte knotter som står opp i sin standardmurstein.

Estimater viser at det revolusjonære mursteinsystemet kan føre til besparelser på 50 prosent av totalutgiftene forbundet med å bygge en åtte etasjers bygning, hevder Kite Bricks basert på en utregning utført av et konsulentfirma.

Mursteinene skal være bygget av en solid type betong. Mursteinene kan åpnes med en luke på siden der man lett skal kunne få tilgang til isolasjon og "infrastruktur-elementer" som rør eller kabler.Et spesielt festemiddel sprøytes der klossen skal festes. Ifølge Wired, er dette et spesielt bindemiddel som fungerer litt som industriell dobbeltsidig teip av typen 3M VHB.

– En av de viktigste fordelene med disse klossene er limet som brukes mellom mursteinene. Det erstatter behovet for sementering i byggeprosessen, reduserer arbeidstimer og oppnår høy nøyaktighet, står det i en rapport som Teknisk Ukeblad har fått tilsendt fra selskapet.

Kilde: tu.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism