02 august 2014

Arkitekturdagen 2014

Dette nettstedet tar opp tema i møtet mellom arkitektur og ulike miljømessige utfordringer. Gleden var derfor stor da temaet "bærekraft" ble lansert for Arkitekturdagen 2014. Arrangementet foregår i Bergen den 11. september.

Bærekraft kan bety så mangt, men foredragsholderne tar i alle fall opp interessante tema: Er det bærekraftig at så mange bor på bygda og pendler til byen, at det bygges lavt og spredt og at byene eser ut? Vi bygger ned vår matjord og importerer det vi skal spise. Bygda er ikke lenger en hovedleverandør av mat til byen. Forstedene blir i praksis tynt befolkede byer. Bilbruken øker og det er langt fram til en bærekraftig livsstil.

Foredragene vil vise eksempler på hvordan arkitektfagene kan bidra med i utviklingen av ny kompetanse i næringslivet, en ny livsstil og en ny arkitektur.

I tillegg til selve konferansen blir det et bredt faglig og sosialt program i Bergen i dagene 10.-12. september. Konferansedeltakerne og andre interesserte kan få med seg en rekke debatter, byvandringer og utstillinger som arrangeres i samarbeid med Bergen Arkitektforening, Bergen Arkitektskole og Bergen kommune.

Les flere nyheter og artikler om Arkitekturdagen 2014

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism