30 november 2014

Pris til Høgskolen i Bergen


Høgskolen på Kronstad vant Bergen kommunes Arkitektur- og byformidlingspris.

Prosjektet ble avsluttet tidligere i høst og er vår største eiendom på hele 51 000 kvm. Rundt 4400 studenter og 500 ansatte ble samlokalisert på det som er en av de mest moderne, fleksible og funksjonelle campusene i Norge.

- I nært samarbeid med Bergen kommune har Statsbygg sørget for at Kronstadområdet har gjennomgått en transformasjon til å bli et levende byrom, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg. - Samtidig har man klart å beholde noe av historien denne tomta bærer på. De gamle verkstedhallene til NSB gir karakter, og viser hvordan man på en vellykket måte kan bygge nytt og integrere det gamle, uten at kulturminnene forsvinner.

Juryen mener Høgskolen blåser nytt liv i området. - Høgskolen på Kronstad er et forbilledlig eksempel på områdetransformasjon, der nybygget både markeres seg som et landemerke i området, og vil bidra til god byutvikling i et av Bergens mest sentrale byutviklingsområder. Prosjektet tilfører nye funksjoner i nærområdet og aktualiserer også debatten om hvordan man kan finne nye funksjoner for gamle bygninger.

Statsbygg var byggherre for prosjektet og forvalter eiendommen etter ferdigstillelse. Arkitekt var HLM Arkitekter, i samarbeid Cubo Arkitekter. HLM Arkitektur tok i mot prisen på vegne av prosjektet.

Kilde: statsbygg.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism