10 juni 2016

Høyt spill i hyttemarkedet

Fritidsboligkjøpere tar nå stadig høyere risiko. I følge spørreundersøkelsen DNB Eiendomspuls kjøper folk stadig dyrere, låner stadig mer og de forventer i økende grad prisoppgang. 23 prosent av de som vurderer å kjøpe fritidsbolig ser på det som en «pengeplassering like mye som et feriested».

DNB mener det er «merkbart lettere å selge dyre hytter i år», som i Eiendomspuls-undersøkelsen omtales som hytter i prisklassen tre til seks millioner kroner og over ti millioner kroner. I undersøkelsen skriver DNB at de «tipper på oppgang i pris på dyrere og attraktive objekter, og nedgang i pris oppnådd på «lavstandardhyttene» uten topp beliggenhet»

– Man får ikke mer for pengene nå enn tidligere. Men kjøpere øker lånerammen og blir mer modige nå, sier daglig leder Hanne Marie Tegneby ved DNB Eiendom Fredrikstad.

Bjørn Erik Øye i analyseselskapet Prognosesenteret er svært skeptisk.

– Du kjøper ikke hytte for å bli rik, du kjøper hytte fordi du er rik. Det er så mye annet spennende å investere pengene i. Spill heller lotto enn å kjøpe hytte hvis du vil tjene penger, sier Øye.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism