12 juni 2016

Rekordpris ved å selge boligen selv

Et samboerpar fra Bergen solgte leiligheten sin selv, og fikk 300.000 kroner mer enn eiendomsmeglerne hadde forespeilet.

– Det enste vi var litt usikre på var dette med informasjon og oppgjør, men så googlet vi litt og fant en del aktører som hjelper til med det som sier hvilken informasjon du må ha med og hvor du kan finne den, sier Alf Lund Godbolt.

De valgte et advokatbyrå med et selvhjelpsprogram for boligselgere som inkluderer blant annet Finn-annonse, kontrakter, oppgjør og forsikringer for 15.000 kroner totalt.

– Jeg nekter å tro at vi kunne fått en bedre pris med en megler, sier Godbolt som er svært fornøyd.

Godbolt regner i tillegg med å ha spart 90.0000 og 120.000 kroner på å gjøre alt selv uten meglerbistand og tror ikke kjøperne ville fått noen annen og bedre informasjon om de hadde brukt megler.

Ikke overraskende advarer Norges Eiendomsmeglerforbund, og er naturlig nok skeptisk til at folk skal selge bolig selv. Daglig leder Carl O. Geving mener risikoen for misforståelser eller bevisst tilbakehold av informasjon øker når selgere opptrer på egenhånd.

– Sjansene for at en amatørselger feiler på en eller flere måter er vesentlig større. Så finnes det unntak, for noen mennesker kan det fungere fint å selge selv fordi de er så grundige, sier Geving.

– Meglers undersøkelses- og opplysningsplikt er vesentlig mer konkret enn selgers generelle opplysningsplikt, sier Geving som også viser til at eiendomsmeglere har krav til vandel. Det samme kravet gjelder ikke for private selgere.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism