11 juli 2016

Konsept for fremtidens containerfly


Containere har standardisert fraktmetodene både til vanns og på veiene. Noe av det samme kan bli tilfelle i luften, dersom Clip-Air-konseptet slår gjennom. En flyvende vinge kan frakte kapsler med passasjerer eller gods. Dermed blir fleksibiliteten langt større enn ved dagens fly. En kan for eksempel se for seg et fly med to passasjerkapsler og en godskapsel, eller en egen drivstoffkapsel for lange ruter.

Konseptet inkluderer ulike vinger med forskjellig kapasitet, fra én til tre kapsler. På samme måte som ved containere kan selve kapselen lastes over på for eksempel jernbane, og fraktes helt frem til bestemmelsesstedet.

Clip-Air er utviklet ved den polytekniske skolen i Lausanne (EPFL), og ble utviklet mellom 2010 og 2014.  Ifølge prosjektleder Claudio Leonardi er målet er på sikt å klare å bygge et fly som kan frakte tre kapsler med plass til 150 passasjerer hver.  Inntil de eventuelt får napp hos en flyprodusent, er planen å bygge en liten prototype i form av en ti meter lang drone som skal bevise konseptet.

Kanskje er dette konseptet fra NASA mer realistisk. Eller hva med en kombinasjon av de to:Kilde: Tu.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism