14 mars 2018

Betongprinter skriver ut hus på under 24 timer

Det amerikanske oppstartsselskapet Icon og den ideele organisasjonen New Story samarbeider om å lage hus for den fattigere delen av verdens befolkning som mangler tilfredsstillende og trygge boliger. Ifølge en rapport fra World Resources Institute mangler 1,2 milliarder av verdens urbane befolkning en tilfredsstillende bolig.

Husene skal kunne skrives ut på mellom 12 og 24 timer. Icon planlegger å bygge rundt 100 hjem i El Salvador i år eller neste år.

I dag koster det rundt 10.000 dollar å bygge et hus ved hjelp av Vulkan, men Icon mener de kan få kostnadene ned i 4000 dollar når produksjonen tar seg opp. Det tilsvarer drøyt 31.000 kroner med dagens kurs. New Story har allerede bygget flere hundre hjem. Med tradisjonelle metoder kan selskapet bygge et lokalsamfunn med 100 hjem på åtte måneder, ifølge Wired. Den nye metoden skal altså gi billigere hjem raskere.


De amerikanske gründerne er ikke de første som skriver ut hus beregnet på den fattigere delen av jordens befolkning. Tek meldte blant annet i fjor om det russiske selskapet Apis Cor, som skrev ut et 38 kvadratmeters hus på 24 timer. Prisen var i overkant av 10.000 dollar.

TU har tidligere skrevet om roboten Digital Construction Platform, som skrev ut et et rundt hus med en diameter på 15,24 meter på 14 timer.

Kilde: Tu.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism