08 oktober 2018

Robot gjør snekkerens jobb

Japanske forskere jobber med en robot som skal utføre noen av de hardeste arbeidsoppgavene på byggeplassen. Roboten HRP-5P er i stand til på egen hånd å sette opp gipsvegger hjelp fra en operatør. Det forteller forskerne bak prototypen i en pressemelding.

Robotens etterligner en menneskekropp med mange ledd med høy fleksibilitet og frihetsgrader. Den er 182 centimeter høye roboten veier 101 kilo. Roboten ble vist frem på den store, internasjonal konferanse om robotteknologi, IROS 2018, International Conference on Intelligent Robots and Systems.

I pressemeldingen beskrives det hvordan roboten er i stand til å kartlegge omgivelsene og detekterer ulike objekter ved hjelp av sensorer. Platen i videoen under veier cirka 11 kilo og roboten er i stand til å løfte denne, plassere den riktig og velge riktig festemidler. Forskerne håper at roboten skal kunne bistå til å løse Japans problem med stadig større mangel på arbeidskraft, blant annet grunnet en aldrende befolkning.Kilde: Skolerobot via TU.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism