08 februar 2006

Pyramider i Åsane

Lars Bendrup og hans arkitektkontor Transform av med seieren i Europan 8. I år er det åttende gang konkurransen arrangeres, men det er første gang et område fra Bergen deltar.

Arkitektene ser for seg shopping, underholdning, kontorer, servicenæring og boliger organisert i tre separate bånd med åpne rom på alle kanter. Bilene gjemmes under bakken.


- Tjue arkitektteam leverte inn forslag til tomten i Åsane, og nå står vi igjen med en vinner, sier arkitekt Torunn Åsheim i Bergen Tomteselskap AS.

- Det spørs om resultatet kommer til å se ut akkurat som på tegningene vi har i dag, men jeg tror det er lett å utvikle vinnerforslaget videre, sier hun.

Teamet har brukt to måneder på å utvikle forslaget, uten at Bendrup har hatt anledning til å se området med egne øyne.

Ved Farao, for et prosjekt! - bt.no.

Forslaget, som Bendrup og hans team brukte to måneder på å utvikle, legger opp til tre parallelle bånd med bygninger. Nærmest veien ligger en 40 meter bred seksjon som inneholder 50.000 kvadratmeter med butikker. Mot Hesthaugen/Sælegrend borettslag er det gjort plass til 25.000 kvadratmeter for hotell- og boligformål, og i midten blir det foreslått 25.000 kvadratmeter med kontorer, service og kultur.

Inspirasjonen fra ”fjellrekken” rundt Åsane har gitt de iøynefallende trekantformene. I juryens begrunnelse legges det vekt på at gater og plasser er forbeholdt myke trafikanter. Løsningen er å gjemme bilene under bakken, på en 30.000 kvadratmeter stor parkeringsplass.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism