15 april 2006

Apples redningsmann

Jonathan Ive flyttet fra England og tok en jobb hos Apple i 1992. På denne tiden hadde imidlertid selskapet gått seg vill i skyggen av konkurrentene, og ledelsen var ikke spesielt åpen for de sprø innfallene til Ive og kollegene hans.

Det var først da Steve Jobs igjen entret sjefsstolen i 1997 at Ive fikk sitt store gjennombrudd. Jobs bad Ive og teamet hans om å lage en billig og kompakt datamaskin. En oppdatert versjon av Apple sin banebrytende Macintosh, som var blitt lansert i 1984. Ifølge ryktene skal Jonathan Ive ha presentert iMac som han alt hadde utviklet, men som var blitt skrinlagt av den foregående ledelsen.

iMac-en innebar nytenkning hvor Ive i løpet av sin research gikk så langt som å konsultere med folk i sukkertøysindustrien for å finne ut hvordan han skulle klare å skape den gjennomsiktige plastikken i sine nye maskiner.
Likevel, alt har ikke vært like vellykket: Blant Ives tidlige prosjekter hos Apple var Newton, en håndholdt datamaskin som lå langt forut for sin tid men som ikke levde opp til forhåndsomtalen. En annen flopp var den lekre Cube-maskinen, som ikke levde opp til de strenge kvalitetskravene til Apple-fansen.

Ive bruker ikke tid på hva konkurrentene holder på med, samtidig som han heller ikke er særlig begeistret for buken av fokusgrupper og andre former for brukermedvirkning i designfasen. Han tilhører dermed en tradisjon hvor et produkt står og faller på sin egen funksjonalitet.

Mannen som reddet Apple - bt.no.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism