26 juni 2006

Presser påfor Snøhetta

Onsdag skal Kunnskapsdepartementet møte bergenske representanter for Ap, SV og Sp og dikutere nybygg for Kunsthøgskolen i Bergen.

Politikerne vil dokumentere at det ikke blir billigere å lyse ut ny konkurranse enn å videreføre samarbeidet med Snøhetta. Det anses som viktig å få til et moderne bygg ved Store Lungegårdsvann, særlig fordi nesten alle nye kulturbygg kommer i Oslo. Hålogaland teater er eneste unntak.

Staten bør stå ved løftene som er gitt Kunsthøgskolen, som lojalt har slått sammen to skoler og driver under vanskelige forhold.

I et brev til kunnskapsminister Øystein Djupedal skriver fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg at Snøhetta bør få utarbeide et revidert og billigere prosjekt, i stedet for at det blir utlyst ny konkurranse.

- Statsbygg har opplyst til BT at Snøhettas skole koster 41.400 kroner pr. kvadratmeter, mens høyskoler vanligvis ligger på 30.000 pr. kvadratmeter. Lar det seg forsvare å bygge så dyrt?

- Ja, det gjør det. Tenk bare på all verdiskapingen som skjer her på Vestlandet. Skolen kunne blitt et kjennemerke for byen og for fylket. Når Snøhetta sjenerøst har sagt seg villig til å bearbeide sine planer, bør ikke departementet si blankt nei.


Styret for Kunsthøgskolen i Bergen har skrevet brev til kunnskapsminister Djupedal to ganger og bedt om et møte. Uten respons!

Presser på for Snøhetta - bt.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism