06 september 2006

Bruk av tre i fokus

"Trebiennalen" 2006 i Kristiansand, "Massivtre som byggemateriale" i Bergen, og "Tre for fremtiden" i Oslo tilbyr alle ulike innfallsvinkler til hvordan tre kan utnyttes som byggemateriale.

Trebiennalen 2006 i Kristiansand vil fokusere på to store forandringer som i dag foregår innen byggenæringen. For det første økende industrialisering i form av prefabrikasjon og modulbygging og for det andre overgang til bruk av digitale produktmodeller i prosjektering, bygging og forvaltning. Begge forandringene er så gjennomgripende at vi kan tale om et paradigmeskifte for byggenæringen.

"Massivtre som byggemateriale" er tema for en konferanse i Bergen med fokus på et materiale som er svært miljøvennlig, lett og har mangfoldige bruksmuligheter i byggebransjen. Spesielt i mellomeuropeiske land har moderne trebyggeri tatt i bruk massivtre som konkurransedyktig og attraktivt byggemateriale. I de siste 5 årene har massivtre-bølgen også nådd nordiske land. Vellykkete, eksperimentelle og prisbelønnede bygg er eksempler for utviklingen.

Tre for fremtiden går av stabelen i Oslo. Programmet for konferansen er nå klart, og det er på tide å melde seg på. Blant deltagerne er landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen, som skal presentere regjeringens satsing på skog og tre.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism