15 september 2006

Ti år med Canon Ixus

Med 44 modeller, og 33 millioner kameraer kan Canon er stolt feire 10 år med IXUS, kameraet som sparket i gang en revolusjon og redefinerte hele kompaktkameramarkedet.

Det originale IXUS Advanced Photo System (APS)-kameraet ble lansert i 1996 og ble en umiddelbar designklassiker. Med solid kamerahus i rustfritt stål og Yasushi Shiotanis unike "firkant og sirkel"-design, startet IXUS en trend der både funksjon og form spilte en viktig rolle. En markedsandel på 30 % ble oppnådd bare måneder etter lanseringen – kameraet ble APS-alderens mestselgende kamera. Totalt ble mer enn 10,5 millioner APS-baserte IXUS-kameraer solgt på verdensbasis .

IXUS ble lansert som et kompaktkamera med et definitivt, lettgjenkjennelig design og avlet hundrevis av imitasjoner. Serien banet veien for en helt ny kamerakategori.

Uforlignelige IXUS
Fire sentrale designprinsipper preget de første IXUS-kameraene og er fortsatt kjernen i de 44 modellene som er produsert i løpet av disse ti årene:
 1. Firkant og sirkel:
  Resultatet av mer enn 100 utkast - Shiotanis firkant- og sirkelkonsept formidler brukervennlighet, enkelhet og estetikk – kjennetegnet på det nye IXUS-merket. Firkant- og sirkelmotivet er lett gjenkjennelig og har preget IXUS helt siden den gang.

 2. Moteriktig tilbehør:
  Det opprinnelige IXUS-kameraet ble designet vel så mye som et lekkert tilbehør som et bildeverktøy. Her introduserte Canon begrepet "kamera som motetilbehør" – det kunne bæres som et smykke i en elegant halslenke. Dette preger fortsatt IXUS-modellene.

 3. Avanserte materialer:
  Canons fokus på design gikk lenger enn til ytre fremtoning og omfattet også kamerahusets materialer. Man benyttet en nyutviklet overflatebehandling av rustfritt stål for å oppnå den luksuriøse, myke følelsen. Spesialbehandlede materialer er fortsatt en viktig del av IXUS-designet – dette kommer ikke minst frem med titan-modellen Digital IXUS 900 Ti.

 4. Toppavansert teknologi:
  Canons første IXUS var betydelig mindre enn konkurrerende merker, og ble bejublet som en seier for avansert ingeniørkunst og miniatyriseringsteknologi. IXUS er brukt som plattform for Canons siste nyvinninger de siste ti årene.
Digital IXUS
Canon brakte IXUS-designet inn i digitalfotograferingens verden i år 2000. Man miniatyriserte objektivsystemet og sentral teknologi med imponerende 50 %, for å oppnå tilsvarende kompakte format som det opprinnelige APS-baserte IXUS-kameraet. Digital IXUS var verdens minste og letteste digitalkamera ved lanseringen. Canon solgte mer enn 800 000 enheter på verdensbasis og befestet Canons posisjon som markedsleder. Siden den gang har mer enn 22 millioner forbrukere over hele kloden kjøpt et Digital IXUS . Den mest populære modellen til nå har vært Digital IXUS 50, som solgte mer enn to millioner enheter.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism