17 desember 2006

Verdens høyeste byging

Nordmannen Bjørn Hansen har gått i kompaniskap med arkitekt Finn Sandmæl. Sistnevnte skal tegne et hus som er 1015 meter høyt. Bygget benytter visstnok teknologi som er utviklet for å bygge oljeplattformene. Bygget som Sandmæl tegner minner om en langstrukket opp-ned pyramide, som hviler på søyler i hvert hjørne.

Ifølge Hansen er dette et prosjekt som bare kan realiseres i Asia og Midtøsten. Der legger utbyggerne enorme summer ned i et kappløp for å være høyest og for å vise verden. Foreløpig leder Dubai hvor Burj Dubai vil bli verdens høyeste hus med 850 meter.

Burj Dubai blir trolig den høyeste skyskraperen i verden når den blir ferdig i november 2008. Høyden på gigantbygget vil bli holdt hemmelig inntil den blir åpnet, men vil bli et sted mellom 705 meter og 950 meter.

Burj Dubai er tegnet av arkitektfirmaet Skidmore, Owings & Merrill i Chicago, som har tegnet høye bygninger siden 1936. Skyskraperen skal bygges i stål, betong, aluminium og glass. Det vil inneholde hotell, forretninger, kinoer, kontorer og luksusleiligheter. Bygningen vil sannsynligvis ha over 160 etasjer.

"Dubai Waterfront" vil ha en diameter på 20km x 15km, og her bygges altså verdens høyeste skyskraper. Byggeprosjektet består til sammen av 5 gigantiske øyer, og en elv like bred som Nilen langt inn i ørkenen.

Dubai Waterfront er verdens desidert største utviklingsprosjekt ved stranden. Arealet er på 440 km², altså like stort som hele Oslo Kommune. Her vil over 1 million mennesker bo og arbeide.


Dubai Waterfront

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism