26 september 2007

Nye regler for boligstørrelse

Bystyret i Oslo er i ferd med å vedta nye reguleringsbestemmelse for leiligheter. I bydeler innenfor Ring 3 får utbyggerne ikke lenger bygge nye boliger basert på antall rom. Det kommer i stedet nye krav om areal.

- Det er ingen rakettvitenskap at dette vil virke prisdrivende. Dette vil medvirke til at prisene i Oslo vil bli høyere. En boligkrise er at det ikke vil bygges nok boliger, dette vil forsterke det, påpeker Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Byrådet forslår at halvparten av de nye leilighetene som bygges skal ha et areal på 35-75 kvadratmeter. 40 prosent skal være over 70 kvadratmeter. Dermed er det kun de resterende ti prosentene hvor utbyggerne selv får anledning til å bestemme.

Byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen mener dette vil føre til bedre bokvalitet og hevder samtidig at de gamle reglene har ført til for mange nye leiligheter med for dårlig bokvalitet.

- Bokvalitet er et politisk standpunkt. Det er fullt mulig å leve et godt liv på et lite areal. Man kan ikke sette likhetstegn mellom livskvalitet og leilighetsstørrelse. Men jeg skjønner godt at det er et politisk mål, sier Øye.

NA24.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism