26 november 2007

"Lost in Nature"

Nasjonalmuseet er drivkraften bak norsk deltagelse i Arkitekturbiennalen i São Paulo med utstillingen: "LOST IN NATURE - Jarmund/Vigsnæs Architects". Utstillingen er en utforskning av mulighetene som ligger i møter mellom bygg og natur.

Jarmund/Vigsnæs er valgt fordi de representerer noe av det mest interessante som skapes i norsk arkitektur i dag. De 12 prosjektene som vises i utstillingen er alle nært relatert til utfordringer og muligheter som plasseringen i norsk natur medfører.

Jarmund/Vigsnæs Arkitekter søker en originalitet i samspillet mellom tomt, program og oppdragsgiver. Denne strategien er utprøvd i en lang rekke prosjekter - fra små hytter og eneboliger til store undervisningsbygninger som Svalbard forskningspark. Prosjektene i utstillingen presenteres i en billedfrise, bestående av store fotografier, tegninger, tekster og 13 arbeidsmodeller. De tre partnerne Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs og Alessandra Kosberg er alle utdannet ved Arkitekthøgskolen i Oslo.

Biennalen viser også utstillinger av Brasils berømte arkitekter Oscar Niemeyer, som fyller 100 år i utstillingsperioden, og Paulo Mendes da Rocha som mottok Pritzker-prisen i fjor. Det er andre gang Norge er representert i biennalen. I tillegg til Brasil og Norge viser biennalen utstillinger fra Danmark, Tyskland, Nederland, Frankrike, Sveits, Østerrike, Italia, Portugal, Sør-Afrika, Israel, Argentina og Mexico.

Utstillingen er kuratert og produsert av Jarmund/Vigsnæs Arkitekter i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og finansiert av Utenriksdepartementet. Visningen er initiert og organisert av Nasjonalmuseet.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism