18 desember 2007

Os planlegger stort kulturbygg

- Allerede under planleggingsarbeidet har vi involvert store kulturinstitusjoner med base i Bergen, som samtlige har gitt uttrykk for at de finner det interessant å kunne benytte bygget både til prøver og opptredener, sier ordfører i Os, Terje Søviknes.

Leder av dansekompaniet Carte Blanche, direktøren for BFO og direktøren i Festspillene i Bergen bekrefter overfor BT at et nytt kultursenter i Os kommune er interessant for deler av deres aktiviteter.

Prosjektet kom i stand etter en gave fra Grieg Foundation og Per Grieg senior for to år siden. Grieg ville bekoste et kunstsenter i Os til rundt regnet 30 millioner kroner, som skulle huse Per Grieg og hans families kunst.

I ettertid har man jobbet videre med prosjektet og nå har Grieg Arkitekter AS tegnet et bygg som også inneholder en konsertsal med amfi til 600 personer, med plass både til symfoniorkestre, opera og teater.

- I kjelleretasjen på ett tusen kvadratmeter i det planlagte Os-bygget, blir det plass til øvingslokaler og annet for hele kulturlivet i Os kommune. For initiativtakerne har det vært viktig å skape en miks som kan huse de store forestillingene for hele fylket, i tillegg til å skaffe et sårt tiltrengt kulturhus for de lokale, sier Søviknes.

- Vi tror Os kunst- og kultursenter kan bli viktig for hele regionen. Et slags knutepunkt der selvsagt også reiselivet og andre kan se store fordeler.

Os planlegger gigantisk kultursenter - bt.no: LokalLokal

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism