07 september 2008

Littlehamptons kafe-ikon

Littlehamptons nye East Beach Cafe sammenlignes med en konkylie, sanddyner eller rekved. Bygget, som er smalt og langt, ser fra kortsiden ut som en abstrakt skulptur, der det kun er fronten av glass som vitner om at det faktisk er en bygning det er snakk om.

Familien Murray, som eier stedet, er mer opptatt av arkitektur enn de fleste. Faren, Peter Murray, startet arkitekturmagasinet Blueprint og har skrevet flere bøker om emnet. Familien hyret designer Thomas Heatherwick, som regnes som en av Storbritannias mest spennende designere. Han skal blant annet stå for Storbritannias paviljong ved Shanghai Expo i 2010.

- Det var en inspirerende jobb, nettopp på grunn av Littlehampton. Dette er en neglisjert by, som ingen har elsket siden viktoriatiden. En badeby som slumrer i vei mens strandløvene sitter på billigfly til Syden. Derfor var det fint å få lage noe spesielt der, sier Heatherwick.

- Jeg ville bryte med den klassiske, maritime hvite seil- og ankerstilen, og heller skape noe som virkelig matcher stranden og havet.

Kafeen har vunnet en Elle Decoration og en Civic Trust- pris for å bringe positive kulturelle og økonomiske ringvirkninger til området. Den var også nominert til årets designpris hos Design Museum i London. En rekke mote- og arkitekturblader roser bygget som et moderne kunstverk, og utpeker samtidig Littlehampton som et trendy reisemål.

D2.no - Littlehamptons Guggenheim-effekt

East Beach Cafe

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism