06 september 2008

Norge i front med elbiler

Når indiske Tata Motors skal lansere sin nye elektriske versjon av Tata Indica, noe som skal skje i 2009, vil dette først skje på det norske markedet.

- I første omgang ønsker vi å teste ut bilen i Norge og med vår norske samarbeidspartner. Elbiler trenger mye infrastruktur, og i Norge legges det til rette for elbiler, sa Tata-direktør Ravi Kant da Indica EV ble vist fram.

Tata Motors, et konsern som i fjor omsatte for over 42 milliarder kroner, samarbeider med Miljøbil Grenland. For et års tid siden startet Miljøbil Grenland arbeidet med en prototype med mål om å produsere 3.000 biler hvert år i Herøya Næringspark.

Tata Motors kjøpte nylig bilmerkene Jaguar og Land Rover for om lag 11 milliarder kroner. I motsatt ende av skalaen er Tata sin såkalte «People's Car», Tata Nano, som skal bringe indiere flest fra moped og over i bil. Nano kommer til å koste 13.000 kroner. Tata har allerede varslet at de planlegger en elektrisk versjon av Nano, noe som også kan skje i samarbeid med Miljøbil Grenland, ifølge tyske Auto Bild .

TU.no - - Norge best på elbil

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism