21 oktober 2008

Stjernearkitekter kjemper om Munch og Deichmanske

- Vi er strålende fornøyde med den endelige deltakerlisten, som inneholder arkitektkontor fra 16 ulike land og fire verdensdeler. Her er både store, internasjonalt anerkjente byråer og små, lovende arkitektkontorer som er i ferd med å utvikle sitt renommé. Bredden i deltakerlisten er akkurat slik vi hadde ønsket oss, sier Eva Hagen, administrerende direktør i HAV Eiendom, selskapet som er oppdragsgiver for de to arkitektkonkurransene i Bjørvika.

To utvelgelseskomiteer har plukket ut ti kandidater hver i bunken av søkere som ønsket å delta i arkitektkonkurransen for Munch-museet med Stenersen-samlingen og Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. De 20 arkitektene som når er prekvalifisert skal kjempe mot hverandre og 20 arkitektkontorer som allerede er blitt direkte inviterte til å delta.

I konkurransen om Munch-museet med museet for Stenersen-samlingen deltar byråer fra 12 land, blant annet internasjonalt anerkjente Zaha Hadid fra Storbritannia og Kristin Jarmund Arkitekter fra Norge. I Deichmanske-konkurransen er like mange land og nasjonaliteter representert, og her kjemper blant annet Snøhetta, som har tegnet det nye operabygget på nabotomten.

Planen er at det blir valgt ett vinnerprosjekt for hvert av konkurranseområdene før sommeren.

Munch-museet og Stenersenmuseets samlinger - inviterte arkitekter:
Munch-museet og Stenersenmuseets samlinger - prekvalifiserte arkitekter:Deichmanske hovedbibliotek – inviterte arkitekter:Deichmanske hovedbibliotek - prekvalifiserte arkitekter:
HAV Eiendom AS

2 comments :

  1. Ganske så frisk denne deltakerlisten.

    www.bakgard.com

    SvarSlett
  2. Så definitivt. Tydeligere kan det neppe synliggjøres hvordan Snøhettas operabygg har evnet å sette Bjørvika på det internasjonale arkitektur kartet. Skjønt nå er det vel også Munch-museet som virker som trekkpapir på stjernearkitektene.

    Uansett, det blir kjempespennende å se hva som kommer ut av dette.

    SvarSlett

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism