11 mars 2009

Nettsted om bærekraftige byer

Det danske nettstedet www.bæredygtigebyer.dk i luften skal lære planleggere og politikere hvordan en kan skape bærekraftig urban utvikling.

Nettstedet inneholder en database med "beste praksis" tilfeller fra hele verden. Databasen omfatter problemer som for eksempel avfall, energi, mat, grønn by, sosiale forhold, transport og vann.

Nettstedet tilbyr videre artikler, intervjuer med eksperter, blogginnlegg, filmer og lenker knyttet til bærekraftig urban utvikling.

Databasen er finansiert av Realdania og utviklet av Dansk Arkitektur Center, som også har ansvar for videre forskning, formidling og administrasjon av databasen.

Databasen ble lansert i en engelsk versjon på 11 Architecture Biennale i Venezia i september 2008. Tilgang til informasjonen i databasen er gratis.

"Vores intention er at gøre det lettere for danske kommuner, rådgivere og borgere at finde best practice viden om bæredygtig byudvikling. I den forbindelse har vi bedt Dansk Arkitektur Center etablere en database, hvor alle interesserede kan hente information om de bedste eksempler på bæredygtig byudvikling fra hele verden – herunder også fra Danmark. En unik, tværfaglig og nytænkende database, hvor eksemplerne vil blive formidlet direkte i forhold til en dansk sammenhæng", sier Hans Peter Svendler, direktør for Realdania.

Sustainablecities.dk

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism