11 mars 2009

Suksess med miljøsatsing

Den aller første vinneren av Miljøprisen er kontormøbelprodusenten HÅG, som fikk utmerkelsen for sin stol HÅG Futu. HÅG tenker miljø i alt fra tekstilproduksjon til antall deler, og mener miljøhensynet gir fortrinn i kampen om kundene. Stolen berømmes blant annet for sin sparsomme materialbruk.

Hele 97 prosent av stolen kan resirkuleres. Produsenten har blant annet introdusert et gjenvinnbart tekstil i stolen, noe som gir en betydelig miljøgevinst. I tillegg er metallet som brukes ikke forkrommet, og smarte mekaniske løsninger erstatter limbruk.

HÅG Futus høye kvalitet og tidløse design fremheves av juryen som et miljøargument i seg selv, da dette betyr lang levetid for stolen.

I jurybedømmelsen berømmes HÅG for å skille seg positivt ut i en bransje der økodesign tradisjonelt ikke er særlig utbredt. Et godt miljørykte har også gitt HÅG fordeler i kampen om kundene, ifølge Røiri.

Mellom 19. mars og 26. april står utstillingen ”Merket for god design og Unge talenter” på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenteret) i Oslo. Her vil HÅG Futu stilles ut.

– De utstilte produktene og tjenestene gir et godt øyeblikksbilde av hva som skjer innen norsk design og innovasjon akkurat nå, sier Marte Grevsgard i Norsk Designråd.

På utstillingen, som er gratis og åpen for alle, vil det også gå an å stifte bekjentskap med vinnerne av Hedersprisen for god design, Klassikerprisen for god design, Miljøprisen og Design for alle-prisen. De tre prosjektene som gikk til topps i Unge talenter-konkurransen vil også være representert.

Miljøinnsats ga salgssuksess - Norsk Designråd

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism