20 juli 2009

Spennende museumsprosjekt på Sardinia

I Sardinias hovedstad Cagliari planlegges et nytt museumsbygg som skal samle kulturarv og samtidskunst. "Mediterranean Museum of Nuragic and Contemporary Art" skal etter planen plasseres i byens havneområde.

Arkitektkonkurransen for bygget ble vunnet av Zaha Hadid Architects. Museet vil få et areal på 12.000 kvadratmeter, og vil inneholde et eget forskningssenter.

Les også: Zaha Hadid med fabrikk for BMW.
Foto: M4rvin
Som navnet sier vil museet blant annet bli viet den nuraghiske kulturen, som har er en svært sentral plass i Sardinias kulturhistorie. Nuragher er store, koniske steinkonstruksjoner som ble bygget fra år 3500 f. Kr og frem til bronsealderen. Rundt 8000 slike byggverk er fremdeles bevart i større eller mindre grad.

Les også om Zaha Hadids tilbygg til det danske museet Ordrupgaard.

I følge arkitekten har målet med utformingen av bygningen vært å skape dialog mellom kunstarter fra forskjellige tidsepoker. Hvorvidt Zaha Hadid Architects har lyktes med dette kan diskuteres. Det kan se ut som om bygget i vel så stor grad er i "dialog" med andre bygg fra dette kontoret, snarere enn den historien som byggets innhold skal formidle. Men slik er det jo ofte...

Se også: Hungerburgbahn i Innsbruck.

Spennende museumsprosjekt i Cagliari - Kultimathule

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism