27 august 2009

Nye klasseskillerogså en utfordring for arealplanlegging

Verdiskiftet er tydelig på livsstilssidene til Dagens Næringsliv. De er fulle av tips om maratonløping, sykling og fjellvandring.

Dagens toppleder er heller ikke en tykk mann med sigar, men en topptrent mann eller kvinne som jogger og sykler og kanskje padler kajakk.

- Jeg merker verdiskiftet veldig godt på omgangskretsen min i Oslo, sier Turistforeningens leder, Kristin Krohn Devold, som mener at kvinner og unge leder an trenden.

- Spesielt de unge. De har søkt tilbake til disse verdiene i flere år. Nå kommer de middelaldrende etter. Mannfolkene har flyttet utstyrsmanien fra svære båter og biler til rådyre sykler og kajakker. Men det er tross alt et bedre valg, både for miljø og helse.

- Det er et helt klart skille i befolkningen, med det er ikke bare et økonomisk skille. Det er like mye et kulturelt skille, tror jeg, og utdanning spiller en rolle. Det avhenger av miljø. Det er kanskje halvparten av befolkningen som stadig blir mer aktiv, mens andre halvparten ikke nødvendigvis følger opp.

Tåle slit og tåle sludd og tåle frost og varme - bt.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism