16 juni 2012

DNBs provinsbygging i Bergen

Frode Bjerkestrand skriver i Bergens Tidende med henvisning til DnBs konserndirektør, som sier at norske selskaper tenker altfor lite ambisiøst når de bygger nytt. I Bergen gjør hennes egen kollega og divisjonsdirektør det hun kan for å bekrefte tesen.

I Oslo bygger banken nybygg i oppsiktsvekkende form og farge, et bygg så radikalt at du ikke kan stille deg likegyldig til det. I Bergen bygger samme bank nybygg ”uten friskhet og spenst”, til halve prisen.
At bankens lokale representant går ut offentlig og erklærer sin mangel på ambisjoner er en ting. Like ille er det at banken ikke ser muligheten i å bekrefte og styrke sitt rykte og sin historiske merkevare i en by med behov for bedre og mer spennende arkitektur.

Både GC Rieber og DNB kunne scoret goodwill-poeng herfra til neste århundre, om de hadde brydd seg om kontekst, bysamfunn, trivsel, den gode følelsen av å bo i et ettertraktet samfunn der A4 ikke er standardformatet.

DNBs nye hovedkvarter i Solheimsviken er allerede uløselig knyttet til begrepet ambisjonsløshet, lenge før det er ferdig. Mer problematisk er det at de som har ressurser til å gjøre noe spektakulært nytt og moderne, bekrefter at Bergen er byen for de forspilte arkitektoniske muligheter.

Kilde: BT.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism