12 juni 2012

Verdens mest energivennlige hotell

Nye teknologiske løsninger skal gjøre det kommende hotellet på Lerkendal i Trondheim til verdens mest energieffektive. Bygget blir 75 meter høyt, fordelt på 20 etasjer - og verdens mest energieffektive. Målsettingen er at hotellets beregnede leverte energi skal være lavere enn 50 kWh per kvadratmeter, noe som er under en fjerdedel av dagens energikrav til hoteller.

For å nå de høye de høye ambisjonene må bygget i tillegg produsere en del energi til eget bruk. For å dekke halvparten av energibehovet til tappevann, skal man bruke solfangere for å varme opp vann.Hotellet skal også deles opp i soner der romoppvarming, ventilasjon og belysning styres via hotellets booking-system. På denne måten unngår man at det brukes energi i deler av hotellet som ikke er i bruk. Ved booking må gjester installeres per halve etasje, og fortrinnsvis nedenfra og oppover.

Satsingen innebærer flere merkbare endringer for godt vante hotellgjester. For eksempel vil det ikke være kjøleskap i minibaren eller varmekabler på badet. Det blir installert sparedusjer med tidsstyring, og solavskjerming du som gjest ikke kan overstyre. Heisene i hotellet skal være tilkoblet en dynamo som lades når heisene går nedover.

Kilde: Byggeindustrien

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism