02 oktober 2012

Trollstigplatået fikk Betongtavlen 2012

Montasje: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
Betongtavlen 2012 gikk til Trollstigplatået, for fremragende arkitektur og førsteklasses bruk av betong.

Norsk betongforenings jury uttaler bl.a. om prosjektet:

"Betongen er benyttet i god kontrast og harmoni med kun to andre materialer: corten stål og glass. Samvirket mellom betongen og de andre materialene viser et godt gjennomtenkt prosjekt i minste detalj.

Det komplekse prosjektprogrammet som inkluderer kafé og gaveforretninger, parkering, toaletter, turstier og utsiktspunkter i tillegg til kraftige flomvoller er godt organisert og inviterer den besøkende ikke bare til å stoppe opp, men til å bli værende og utforske stedet.

Prosjektet forsterker naturopplevelsene på en fremragende måte.

De rene, skarpskårne betongvolumene, har en kraft som spiller opp mot de mektige, omkringliggende fjellformasjonene. En variert og dyktig behandling av de utvendige overflatene viser også hele spennvidden av mulige overflateuttrykk i materialet.

Eksisterende elveløp er gitt en spennende, ny bevegelse gjennom anlegget med en serie av terrasserte vannspeil med gjennomtenkt adkomst for den som vil ha et forfriskende bad.
"

Dette er andre gang et nasjonalt turistveganlegg tildeles Betongtavlen. Sohlbergplassen langs Nasjonal turistveg Rondane ble tildelt prisen i 2007.

Kilde: vegvesen.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism