13 mars 2013

«Årets trebyggeri 2012»

FOTO: H.M. AARHØNEN
Hytta til byggstudentene ved NTNU er kåret til «Årets trebyggeri 2012». Det er Treteknisk og TreFokus som har tatt initiativ til prisen i samarbeid med Byggeindustrien. Prisen skal oppmuntre til videre utvikling av tre som materiale i byggeprosjekter.

Linjeforeningen H.M. Aarhønen kjøpte tomt i Selbu i 2011. Omtrent samtidig ble arkitektstudentene ved NTNU invitert til en konkurranse om å tegne hytta. Byggearbeidene startet i 2011. Studenthytta stod klar til H.M. Aarhønens hundreårsjubileum i januar 2013. 

- Det som kanskje er mest imponerende, sett fra mitt ståsted som faglærer, er at dette er et hundre prosent studentdrevet prosjekt. Byggetida var på halvannet år og om lag 150 studenter var med på å snekre, sier professor Arild Holm Clausen ved Institutt for konstruksjonsteknikk.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

"Her har alle involverte i byggeprosessen arbeidet sammen fra starten av: arkitekt, rådgiver, ingeniør og leverandør. Dette er et konkret eksempel på en samhandlingsprosess som hele byggnæringen er på jakt etter gjennom en rekke felles tiltak. Her har man gjort det i praksis."

Aarhønehytta fikk prisen i konkurranse med Hadeland videregående skole og Åmli rådhus. Det ble sendt inn 20 forslag på ulike prosjekter.

Kilde: Universitetsavisa

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism