24 mai 2013

Vil bygge 50 meter høyt påTullinløkka

Entra Eiendom lanserte sine visjoner for en storstilt oppgradering av Tullinkvartalet for snart halvannet år siden. Siden har selskapet støtt på ulike utfordringer, og ideene måtte stokkes om på. Nå lanserer Entra sin bearbeidede plan, som omfatter hele Tullinkvartalet, men der nybygget fortsatt er et soleklart blikkfang. Men Byantikvaren mener det kræsjer med indrefiletene i det historiske Oslo.



Nybygget blir 13 etasjer høyt, med et toppunkt på drøyt 50 meter over bakken. Dermed sprenges høydebegrensningene i området. Men ifølge prosjektsjef for Entra Eiendom, Kristin Haug Lund, vil gesimsen følge omkringliggende bygg i Kristian Augusts gate. Det er i bakkant at nybygget vil strekke seg mot skyene.

- Dette området er indrefileten i Oslos historiske sentrum, med svært mange kulturhistorisk viktige eiendommer. Planen innebærer riving av verneverdige bygninger, og respekterer ikke kulturminneverdiene i tilstrekkelig grad, sier Byantikvar Janne Wilberg, som vurderer å be Riksantikvaren fremme innsigelse.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism