24 mai 2013

BMW i3 kommer i november

Først et lite hjertesukk. Av en eller annen grunn synes det som om Tesla er den eneste produsenten som har innsett at en elbil ikke trenger se ut som noe annet enn andre biler. Kanskje er det fordi Tesla ikke konkurrerer med seg selv, slik de fleste andre produsenter gjør med sin langt støre protefølje av biler med forbrenningsmotorer.Modellen som kommer for salg ligner denne, men med fire dører.

Hjertesukket til side. Til høsten, nærmere bestemt i november, kommer BMW i3 til Norge. Den ser ikke så ille ut, selv om slektskapet til BMWs øvrige modeller er vanskelig å se. Prisen er ennå ikke endelig fastsatt, men i Tyskland vil den koste 40.000 euro. Trekker vi fra tysk moms og legger til null norske avgifter betyr det en pris på rundt 250.000 kroner.

i3s "rangefinder"

- Vi har et mål om å selge 1000 biler fra lanseringen 16. november og ut 2014, sier markedssjef hos BMW Norge, Kjetil Myhre.

Til sammenligning har Nissan solgt nesten 1500 av Leaf hittil i år. BMW har en annen aura og lover velkjente kjøreegenskaper selv om forbrenningsmotoren er byttet ut til fordel for elektrisitet. BMW tror derfor at fireseteren med 16 mils rekkevidde skal kunne treffe både nye og eksisterende kunder. Motoren har en effekt på 170 hestekrefter og 250 Newtonmeter dreiemoment. Null til 100 km/t skal gå under åtte sekunder.

BMW i3 er bygget fra bunnen av som elektrisk bil. Materialbruk som karbonforsterket plast og aluminium skal sørge for en vekt på under 1250 kilo. Drivlinjen er utviklet på bakgrunn av erfaringer fra 21 millioner kjørte kilometer med Mini E og BMW ActiveE.

i3 selges gjennom fem forhandlere i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism