15 desember 2013

Stokke AS selges til sørkoreanere

Selskapet Stokke, som står bak Tripp Trapp-barnestolen og Xplory-barnevogner, selges til en sørkoreansk spillgründer for rundt 3 milliarder kroner. Jung-Ju Kim fra Sør-Korea kjøper selskapet, skriver Sunnmørsposten.

– Han har bestemt seg for å kjøpe noen europeiske merkevarer som har stort potensial i Asia, og Stokke var faktisk øverst på hans liste. Vi synes kombinasjonen med en asiatisk aktør og bred erfaring fra online er spennende, sier styreleder Wilhelm A. Mohn til Finansavisen.

– Etter en lang og grundig prosess har vi kommet til at selskapet trenger en annen eier enn familien Stokke slik at selskapet kan utvikle seg best mulig i framtida. For Stokke AS er det ikke noe valg å sakke farten, og eierskapet skal ikke stå i veien for selskapet, sier Rune Stokke til Sunnmørsposten.

Siden lanseringen for 41 år siden, er det solgt 8,5 millioner eksemplarer av Tripp Trapp-stolen. 500.000 ble levert bare i fjor. Selskapet hadde en omsetning på vel 1 milliard kroner og et driftsresultat på 180 millioner kroner i fjor.

Kilde: smp.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism