11 mars 2014

Rom for ro på Øya

I 2010 startet tre studenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo det de trodde skulle være en lokal konkurranse ved AHO. Hans Martin Halleraker, Peter Brand og Magnus Asker Pettersen savnet engasjement blant studentene og ville lage en konkurranse som tvinger deltakerne til å reflektere over sin rolle som arkitekter og samfunnsborgere. Fire år senere er 120 Hours blitt verdens største i sin sjanger, med deltakere fra hele verden.

Årets oppgave utfordret studentene til å komme med nye tanker om hva man forbinder med bærekraft innen arkitektur og samtidig skape en opplevelse for publikum:


Vinnerforslaget er laget av Antariksh Tandon og Jennifer Tu Anh Phan fra University of Waterloo i Canada. Deres visjon har vært å skape et fristed fra de intense sanseinntrykkene som utgjør en musikkfestival. De har laget et stillas av 288 hengekøyer som skal stå sentralt på området.

Alt det praktiske rundt sikkerhet og klatrestiger er riktignok utsatt til senere, det er konseptet som har gått av med seieren foran de 609 andre forslagene.

Kilde: Dagbladet.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism