11 august 2014

Frykter at Regjeringen øker elbil-avgiftene

Salget av elbiler når stadig nye høyder, og nå frykter Norges Automobil-Forbund (NAF) at dette vil føre til at regjeringen allerede i kommende statsbudsjett kutter avgiftsfordelene. NAF-direktør Stig Skjøstad advarer om at markedet for elbiler i Norge kan rase sammen dersom de økonomiske fordelene ved å velge elbiler forsvinner, ifølge Aftenposten.

Elbiler er i dag fritatt for både engangsavgift og merverdiavgift, kan kjøre i kollektivfeltet og har en årsavgift på bare 420 kroner. elbilene bidrar dermed lite til Statens inntekter fra bil- og bensinavgifter, som før nyttår var beregnet til å bli på om lag 50 milliarder kroner, ifølge Finansdepartementet. Den kraftige og uforutsette veksten i kjøp av elbiler førte imidlertid til at inntektene fra bilavgifter da revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem i mai justert ned med omlag tre milliarder kroner.

I juli i år viser tall fra Opplysningskontoret for veitrafikken at det rullet over 32.000 elbiler på norske veier, noe som er mer enn en dobling siden juli i fjor. I klimaforliket som alle partiene på Stortinget unntatt Frp ble enige om i 2012, forplikter de seg til å ikke fjerne avgiftsfordelene for elbiler før i 2017, eller når antallet overstiger 50.000.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism