11 august 2014

Planlegger flytende hotell i Tromsø

Det planlagte Krystall Hotel i Tromsø skal ha 86 rom, og etter planen starter byggingen i midten av 2015, med åpning før julesesongen i 2016. Internasjonale medier som The Telegraph og Huffington Post har allerede omtalt byggingen.

- Etter en lang prosess med research om stedet og reguleringer har vi startet med designet. Nøkkelen er at det skal bli en enkel glassbygning som lar gjestene få se mest mulig av nordlyset fra sengene sine, forteller arkitekt Koen Olthuis

Prosjektet ble startet allerede i 2008, og er et samarbeid mellom selskapet Dutch Docklands International og norske entreprenører. Hotellet skal også ligge langt nok unna byen til at gatelys og lignende ikke forstyrrer nordlysopplevelsen. Olthuis forteller at glasstaket og muligheten til å se nordlys blir hotellets viktigste finesser.

- Flytende hus er vanlig i Nederland, men vi tok teknologien til utlandet og gjorde det større. Vi skaper bare flytende prosjekter, sier Olthuis.

Snøkrystallhotellet i Tromsø skal bygges stykkevis og settes sammen på stedet. Den flytende massen blir ifølge arkitekten så stor at man ikke vil merke noe bevegelse.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism