28 oktober 2014

Olslo vil satse tungt på el-busser

Bensin- og dieseldrevne busser skal gradvis fjernes fra gatene, og være helt borte innen 2020. Fra 2016 skal Ruter trolig teste et større antall elbusser og infrastrukturen som er nødvendig å opprette rundt dem. Innen 2020 er målet at tre fjerdedeler av bussene som kjører for Ruter skal være elbusser.

Ill: Ebusco

I går kom den første elektriske testbussen til Stavanger fra Nederland. Et busselskap som kjører for Kolumbus, Rogalands svar på Ruter, skal teste bussen og bruke to busser av denne typen i vanlig drift dersom den viser seg å være egnet. Tidligere har det vært gjort forsøk i Trondheim, men med mindre busser. Rogaland er først ute med vanlige passasjerbusser.

Petter Haugneland i Norsk Elbilforening synes elbusser er en glimrende idé. Elektriske busser koster mer å kjøpe inn dieseldrevne busser, men Haugneland lover Ruter billigere drift med elektrisitet.

- En elmotor bruker bare en brøkdel av energien, så dermed vil man spare store summer på driften. Og å kjøre med elbuss i sentrum istedenfor diesel, har store miljøfordeler. Utslippene fra elbusser er null, sier Haugneland.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism