20 april 2015

Elbil nummer 50.000

Nå er nok ikke tallet fullt så presist, men i dag ble i alle fall det symbolske registreringsskiltet EL60000 tatt i bruk.

- Dette er en historisk dag for Norge, som leder an utviklingen i verden for en utslippsfri biltrafikk. Elbiler er populært blant norske bilkunder fordi politikerne gir elbilen fordeler. Politikken gjør at elbilen er konkurransedyktig i startfasen vi nå er inne i. All honnør til politikerne som har lagt til rette for den norske elbilsuksessen, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Elbiler står hittil i år for nesten en fjerdedel av nybilsalget i Norge. Det er unikt i verdenssammenheng og gjør lille Norge til et svært viktig marked for internasjonal bilindustri. 50.000 elbiler betyr at rundt 2 % av alle personbiler i Norge er elektriske.

- Politikerne må ha is i magen og la elbilfordelene vare til elbilen er konkurransedyktig på rekkevidde og pris. Utviklingen så langt har gått mye raskere enn vi kunne håpe på, og vi tror at elbilmarkedet kan være konkurransedyktig innen få år. Med bedre rekkevidde og godt utbygd ladenettverk er det ingen grunn til å velge eksosbil lenger. Elbilen er bedre med tanke på miljø, støy, energieffektivitet, driftskostnader og kjørekomfort, sier Bu.

Kilde: Norsk elbilforening

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism