16 januar 2016

Pottery is back!

Foto: Kunstnerforbundet
"Pottery is back!" er basert på en utlysning om å sende inn forslag til samtidspotter og en juryering av innsendte arbeider. Over 100 søknader kom inn og fra dette materialet er 29 kunstnere utvalgt til å vise sine verk på utstillingen. Utstillingen favner ulike innfallsvinkler til samtidspotter, materialer, bruksting og historien.

Utlysningen og utstillingens tittel "Pottery is back!" inviterer til diskusjon og til å gjøre opp status i et produktivt felt. Bruksverdien har vært et av de store diskusjonstemaene det siste året og "Pottery is back"” utfordrer denne diskusjonen gjennom utlysning og utstilling. Utstillingen og valget av Gjertrud Steinsvåg som kurator, er ledd i Kunstnerforbundets satsning på presentasjon av norsk kunsthåndverk, skriver Kunstnerforbundet i en pressemelding.

Steinsvåg oppsummerer prosjektet slik:

– Det er ikkje tvil om at leiken og refleksjonen rundt kva pottery er uttrykk for i aller høgaste grad forskast på. Pottery is Back! som prosjekt er basert på observasjonen om at kunsthandverket sine verdiar og kvalitetar er høgaktuelle. Vi har søkt etter responsar og fått 26 ulike svar. Viktigare enn å problematisere pottemakeriet og keramikken, peikar kunstnarane i utstillinga på gjeldande verdiar i eit samfunnsperspektiv.

Utstillingen Pottery is Back! åpner i Kunstnerforbundet 14. januar. Utstillingene står til 14. februar.

Kilde: Kunstnerforbundet

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism