27 mars 2016

OpenDesk – fres dine egne møbler
OpenDesk er et nettsted som tilbyr designprodukter som kan lastes ned og lages hvor som helst i verden. Folk begynner å bli kjent med mulighetene for 3D-printing, og OpenDesk følger mange av de samme prinsippene, men designene er ment for CNC-fresing.– Forskjellen er enkel: Med en CNC-fres reduserer du et materiale. Du starter med et ark eller en plate og reduserer. Med 3D-printing bygger du opp, forklarer Espen Folgerø, arkitekt i Opa Form Arkitekter og ansvarlig for andreklasse på Bergen Arkitekthøgskole.

CNC-maskinen har de blant annet brukt til å lage nytt møblement og interiør på ungdomsavdelingen til Bergen offentlige bibliotek:Arkitektstudentene har også lastet ned en del tegninger fra OpenDesk, et konsept som Folgerø beskriver som "kjempespesielt", fordi du og jeg kan gå og få produsert nøyaktig de møblene vi ønsker, etter de målene som passer oss.

Designer og forbruker kobles sammen. For deg og meg betyr det at vi kan få rimelige designprodukter som er mer miljøvennlig enn masseproduksjon. En annen fordel er at varelagre kan begrenses til et minimum. Allerede tilbyr blant annet Shapeways, en printbutikk på nett, å printe 3D-filer. Du leverer inn filene, og en kort tid etter får du tingen du ønsker i posten. Butikken har ikke noe varelager, kun materiallager.

OpenDesk fokuserer i første omgang på møbler, men mener at "møbler er bare toppen av isfjellet", og at ny teknologi vil gjøre det mulig å se utmerket design laget lokalt rundt omkring i verdeKilde: Klikk.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism