12 mai 2016

Norske hytter ved Venezia-biennalen

Manshausen  Foto: Siggen Stinessen
Venezia-biennalen er verdens mest prestisjefylte arkitekturutstilling. Kuratoren David Basulto, arkitekt fra Chile og sjefredaktør for ArchDaily, har funnet plass til elleve privateide hytter i den norske samlingen av prosjekter.

Årets arkitekturbiennale i Venezia teller mer enn 100 norske prosjekter i mange kategorier, som rasteplasser, boligkomplekser, eneboliger, skoler, kontorbygninger og konserthus. Aldri før har så mange norske arkitekturprosjekter blitt vist frem samtidig på samme sted.

Felles for mange av hyttene er at de er bygget i tre, at de ligger i fantastiske naturområder, og at de bevisst er tilpasset sine omgivelser, fastslår Nina Berre, arkitekt og direktør ved Nasjonalmuseets arkitekturavdeling.

– Det er ikke vanskelig å forstå at David Basulto har plukket ut denne type arkitektur til å representere «Recognition», som er en av de tre kategoriene utstillingen i den nordiske paviljongen er ordnet etter. Norske arkitekter har lange tradisjoner med å bygge i krevende terreng, og det kan, kanskje særlig fra folk med bakgrunn i tette byområder i verden, oppleves eksotisk å se enkeltstående bygninger med høy kvalitet satt inn i store friområder, sier Berre til Aftenposten.
– Slike moderne hytter har ofte fått internasjonal oppmerksomhet i magasiner. Hyttene illustrerer arkitektens evne til å bygge i samspill med natur- eller kulturlandskapet, og de er ofte godt utført når det gjelder materialer, detaljering og håndverkskvalitet. Funksjonen eller romprogrammet – det enkle hyttelivet – er ikke like kompleks som mange andre byggeoppgaver. Konsept og arkitektonisk kvalitet kan derfor rendyrkes i større grad, sier hun.

Disse 11 norske hyttene vises frem i Venezia:
Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism