20 november 2016

Første fullskala Hyperloop-anlegg

Hyperloop One (H1) har nå installert det første røret i det som ligger an til å bli den første fullskala Hyperloop-prototypen. Anlegget bygges i Nevada-ørkenen i USA og skal bli tre kilometer langt. I forrige måned fikk selskapet på plass finansieringen for å fullføre fullskala-anlegget. Etter planen skal anlegget stå klart ved utgangen av første kvartal 2017.

Samtidig har H1 annonsert en avtale med transportmyndigheten i Dubai om å utforske mulighetene for å bygge Hyperloop-systemer i De forente arabiske emirater.  Tidligere har cet vært snakk om å bygge et Hyperloop-system for transport av varer, men den nyeste avtalen tar utgangspunkt i persontransport. 

For å illustrere mulighetene, har H1 offentliggjort både video og bilder av et mulig rørsystem mellom Dubai og Abu Dhabi. Selskapet ser for seg et komplett infrastruktursystem  der kundene benytter et Uber-lignende grensesnitt for å bestille en autonom kapsel, kalt Hyperpod. Kapselen henter kunden der vedkommende er og frakter henne til terminalen, kalt Hyperportal. 

I terminalen samles flere kapsler i større transportører. Fremme på endeterminalen skilles kapslene, slik at kunden transporteres til sitt lokale endested.Kilde: Tu.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism