20 januar 2017

Verdens første flytende by

Nå ser planleggingen ut til å ha foregått en stund, men Daily Mail Online at verdens første flytende by nå kan bli realisert utenfor Tahiti etter at myndighetene i Fransk Polynesia har underskrevet en avtale med Seasteading Institute. De har brukt fem år med å utvikle designet for det første permanente samfunnet som skal flyte i sjøen.

Noe av bakgrunnen for avtalen er at de 121 øyene som utgjør Fransk Polynesia vil bli hardt rammet av økt havnivå på grunn av klimaendringene. Instituttets planer er ifølge avisen å ha mellom 250 og 300 innbyggere i 2020 og flere titalls millioner innen 2050.

Den første byen skal bestå av 11 fem-kantede plattformer laget av betong. Plattformene, eller kanskje rettere lekterene, skal kunne bære tre-etasjes bygninger og skal tåle å stå i opptil 100 år.Mulighetsstudien som ligger til grunn for avtalen viser at prosjektet er økonomisk gjennomførbart hvis kostnadene for hver plattform kan holdes under 15 millioner dollar (i overkant av 125 millioner kroner), som er på linje med tomteprisene i London og New York.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism