21 september 2017

Arkitekturprisen 2017

Prosjektskisse fra arkitekten, 2012. Haugen/Zohar
Arkitekturprisen 2017 gikk til førstehjemsboliger for ungdom i Ulsholtveien 31 på Furuset i Oslo.

Prosjektet er tegnet av Haugen/Zohar Arkitekter, som drives av partnerne arkitekt MNAL Marit Justine Haugen og arkitekt MNAL Dan Zohar. Landskapsarkitekt er Dronninga landskap AS, som drives av MNLA Ragnhild Momrak og MNLA Rainer Stange.

– Kanskje oppdragsgiveren har vært viktigst av alt. Stiftelsen Betanien har vært en byggherre av de sjeldne. Helt fra starten har de satt en boligsosial dagsorden med mindre fokus på profitt, noe de har vært tro mot hele veien, sier Dan Zohar.

Anlegget består av 36 utleieleiligheter for unge voksne og utmerker seg ved å kombinere arkitektonisk kvalitet med høye miljøambisjoner og et boligsosialt program. Anlegget består av to nybygg i massivtre og transformasjon av en murbygning på en beplantet tomt, og sto nettopp ferdig.

Arkitekturprisen 2017 er et samarbeidsprosjekt mellom Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) og Norske landskapsarkitekters forening (NLA). Vinnerprosjektet nomineres og stemmes frem av medlemmene. Prisen på 100 000 kroner deles ut på Arkitekturdagen annethvert år.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism