25 september 2017

Nå kommer bilkjempene inn i elbilmarkedet

De store tyske bilprodusentene satserr på en elektrisk fremtid. Mercedes-Benz, BMW og Volkswagen-gruppen hadde alle satt av god plass til sine elbiler.

– Det betyr mye at elbilbudskapet er så tydelig. Når det er så konkret, er det nær. Man kunne merke det på pressekonferansene. De sa at det er nå det skjer
, sier Ståle Frydenlund, kommunikasjonssjef i Elbilforeningen.

Europas største bilkonsern, Volkswagen-gruppen, planlegger å levere 50 helelektriske modeller innen 2025, og at de senest i 2030 skal ha elektriske utgaver av hele modellporteføljen i 2030. «Det betyr at det vil være minst én elektrisk utgave av alle de rundt 300 modellene konsernet produserer», ifølge konsernet.

– Om 30 år kommer all landbasert transport til å være elektrisk, basert på vann-, vind- og solenergi. Fordi det er teknisk mulig og bare litt dyrere enn dagens fossile transport. Se elbiler i det perspektivet, sier Jørgen Randers, professor ved Handelshøyskolen BI.

Volkswagen skal investere 470 milliarder norske kroner de nærmeste årene i fasiliteter knyttet til elbilproduksjonen.

– Med de investeringene som gjøres, er vi langt forbi «point of no return». Nå kommer bilkjempene. Tysk bilindustri er som en maskin. Den kommer litt treigt i gang, men så går det unna,
sier Frydenlund i Elbilforeningen.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism