21 februar 2018

Vil bygge «isfjell» til én milliard kroner

Visualisering: MIR
Akvariet i Bergen vil flytte, og idéskissene er ambisiøse. Ideen som lanseres tar utgangspunkt i havnelageret på Dokken og kan komme til å koste rundt én milliard kroner.

Containerhavnen på Dokken er i Bergen kommunes planer besluttet flyttet, og det snakkes om en mulig tomt for en ny marin klynge.

Visuelt sett tenker akvariets direktør på isfjell-skissene som en idé til diskusjon. Han sier videre at det er mulig å se for seg at man bygger videre på havnelagerets råbygg.

Foto: MIR
Akvariedirektøren sammenligner med akvariet Den Blå Planet i København, og som da det ble åpnet i 2012 hadde en pris på 750 millioner danske kroner.

– Planene er ambisiøse, men jeg tenker at de bør være svært realistiske tatt i betraktning det maritime tyngdepunktet Bergen har i dag. Bergen skal være en internasjonal havneby. Vi må kunne tillate oss å tenke stort, sier Geir Olav Melingen, direktør på Akvariet.

Utviklingen av Dokken kan være et viktig grep for Bergen og fremtiden som havneby.

– Bergen har verdens ledende havforskningsmiljø. Vi har verdens ledende næringsaktører innen havbruk og marin teknologi her i byen. Ved å skape et maritimt kunnskaps- og formidlingssenter i toppklasse styrker vi oss der vi allerede er gode. Vi må tenke stort. Realisering av planene vil gjøre Bergen til Europas desiderte marine senter, sier Melingen.


Kilde: Bergens Tidende

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism