05 juni 2018

Nasjonalmuseet-arkitekten misfornøyd med Statsbygg


Den tyske arkitekten bak det nye nasjonalmuseet, Klaus Schuwerk, er ikke særlig begesitret for hvordan byggeprosjektet har utviklet seg

– De tenker kun på penger og ikke kvalitet. Det kommer ikke til å bli fint og det er ikke dette det norske folket ble lovet, sier Schuwerk til NRK.

Hovedproblemet, ifølge en tyske arkitekten Klaus Schuwerk, er glassfasaden til det som opprinnelige ble solgt inn som "Alabasthallen", et utstillingslokale på 2700 kvadratmeter som skal lyse opp byen på kveldstid. Fasaden skulle bygges i alabast, men allerede i 2014 ble det klart at dette materialet viste seg å være for skjørt for de store dimensjonene

Arkitektkontoret Kleihues + Schuwerk anbefaler at man bruker et nytt materiale av resirkulert glass. Men tester har vist at også det ikke vil holde og kan sprekke opp. Statsbygg forstår at arkitekten er skuffet. Prosjektdirektør i Statsbygg mener de jobber så godt de kan med gode løsninger – også løsninger fra arkitekten bak Nasjonalmuseet.

– Vi tror dette blir like fint og det samme uttrykket vil bli skapt selv om man ikke nødvendigvis bruker resirkulert glass, sier prosjektdirektør i Statsbygg, Steinar Støre, til NRK.

Klaus Schuwerk vurderer å droppe åpningsseremonien til museet dersom Statsbygg velger å gå for en annen løsning.



Kilde: NRK

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism