24 april 2006

24/7 of fun - Tropical Islands

"Harrytur til Syden" får ny mening etter å ha besøkt Tropical Island noen mil utenfor Berlin. Ta en gammel luftskip-hangar, 360 meter lang, 210 meter bred, og med 107 meter under taket. Spa inn sand, fyll opp med vann, anlegg regnskog, strender, og laguner, alt fordelt på 66.000 kvadratmeter. Deretter er det bare å skru tempen opp til 25 grader og kjøre på med tilstrekkelig mat, og ikke minst drikke. Det hele toppes med "etnisk" underholdning, og den litt svette sydenstemningen er på det nærmeste der.

Om ikke annet, stedet er et vannvittig heftig byggverk med dimensjoner som overgår alt annet jeg har vært inne i. 24/7 er forresten ikke tull, Tropical Islands er døgnåpent og du kan om du ønsker det overnatte i telt.

En nødvendig motvekt tilbys av kunstneren Sabina Jacobsson som har laget installasjonen Holiday Home/My Tropical Island research.

Ved hjelp av store foto, videoprojeksjon, skulpturer og lyd gjenskaper hun stemninger de fleste forbinder med fjorårets chartertur til Mallorca. I videoinstallasjonen My Tropical Island gir hun oss et innblikk i et av konsumkulturens konstruerte ferieparadiser. Like utenfor Berlin er en gammel flyhangar omformet til et tropisk ferieparadis for solhungrige tyskere.

Jacobsson avslører drømmen om den perfekte ferien som en utopi, et produkt uten rot i virkeligheten. Dette er bokstavelig talt en boble – i ferd med å sprekke? Hennes foto og video fra "ferieparadiser" avkler reiselivsbrosjyrenes retusjerte foto og viser med ironisk snert hvor absurd en slik ferie er.
(Jacobsson i Galleri F15)

Tropical Islands Resort Berlin-Brandenburg.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism