16 september 2008

Kristin Jarmund Arkitekter

Kristin Jarmunds prosjekter er det er for tiden utstilt på Nasjonalmuseet for kunst arkitektur og design. "Exhibition - Kristin Jarmund Selected Works" viser ni av Kristin Jarmunds viktigste prosjekter, det meste fotografert av Per Maning.

Et av prosjektene er den norske ambassaden i Nepal Denne ble realisert ved bruk av lokale materialer og lokal arbeidskraft. Kristin Jarmund Arkitekter har lyktes med å integrere ambassaden i dens omgivelser, på en måte som har vakt internasjonal interesse.


Et sikksakk-panoramavindu reflekterer fjellformasjonene (Foto: Arkitekten).

Om utstillingen:

30.08.2008 - 21.09.2008

Utstillingen viser ni av Kristin Jarmunds viktigste prosjekter. De spenner fra små interiører til store kontorbygg, i hovedsak fotografert av Per Maning.

I løpet av de tyve årene som har gått siden debuten, har Kristin Jarmund stått for en omfattende og vidtfavnende produksjon av høy kvalitet - fra gjennomarbeidede interiører, som den lille glasskiosken i Nasjonalgalleriet restaurant, til det store kontorbygget for Bertel O. Steen på Sogn i Oslo. Jarmunds skolebygninger har vært banebrytende, og hennes urbane bygninger på Tjuvholmen og i Stortingsgata har fått mye oppmerksomhet. Hennes ferskeste prosjektet er Den norske ambassaden i Kathmandu, som ble offisielt åpnet 18. august 2008.

Prosjektene
som vises i utstillingen er; Fyrstikkterrassen, Justervesenet, Råholt skole, Benterud skole, Stortingsgata 6, Skattens hus Sandvika, Eitzen Groups hovedkvarter på Tjuvholmen, Nydalen T-banestasjon og Nasjonalgalleriets kafé. Ved siden av fotografier, vises enkelte tegninger og en rekke materialprøver knyttet direkte til prosjektene.

Internasjonal vandreutstilling
Etter at utstilllingen er stilt ut i Oslo, vil den sendes på en internasjonal vandring i samarbeid med Nasjonalmuseet, støttet av Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge, som et ledd i profileringen av Norge gjennom samtidsarkitektur. På reiseplanen for 2009/2010 står både europeiske og amerikanske stoppesteder.

Monografi
Samtidig med utstillingen lanserer Pax Forlag monografien "Kristin Jarmund" i serien Norske Arkitekter. Boken inneholder, ved siden av mange av fotografiene fra utstillingen, en bred presentasjon av arkitektens andre prosjekter, samt essays av den anerkjente Columbia-professoren Kenneth Frampton og av Arkitektnytt-redaktør Bente Sand.

Kristin Jarmund
(f. 1954) er utdannet ved NTH i Trondheim og ved Architectural Association (AA) i London. Hun har vært leder av Rådet for byarkitektur i Oslo kommune, er mottaker av flere priser for arkitektur og har vunnet en rekke arkitektkonkurranser. Jarmund er medlem i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL), Norske Interiørarkitekters og Møbeldesigneres Landsforening (NIL). Kontoret Kristin Jarmund Arkitekter AS ble etablert i 1985 og består av både arkitekter og interiørarkitekter.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism