01 november 2009

Ny OBOS-bok er klar!

OBOS' historie er også historien om byutviklingen i Oslo. Nå er boka som tar for seg perioden fra 1970 og frem til i dag ferdig. "Hele folket i hus - OBOS 1970 - 2009" er naturlig nok rikt illustrert, med bilder fra Oslos nære historie.

«Vi skal bygge for framtidsønsker vi ikke kjenner og behov vi aldri har hørt om,» skrev arkitektene som bygde Romsås. De så dermed rett inn i det som skulle bli kjernen av Oslos bolighistorie: Nemlig at det er nesten umulig å planlegge framtiden, og at lite blir slik man tror. Det Romsås som ble til på tegnebrettet, var ikke det samme som den bydelen som så dagens lys på syttitallet. Da boligene på Holmlia stod ferdig ti år senere - hvor var det blitt av de som skulle bo der? Og hvor ble det egentlig av den sosiale boligbyggingen?

Forfatterne av boka er doktorgradstipendiat Anne-Kristine Kronborg og Bjørn Bjørnsen. Bjørnsen førte også den første delen av OBOS-historien i pennen.

Denne boken handler om det Oslo som ble bygd av OBOS i de turbulente tiårene fra 1970 og fram til i dag. Bjørn Bjørnsen og Anne-Kristine Kronborg har fulgt boligbyggerens spor gjennom byen, og stilt seg spørsmålet: Hvorfor blir ting som de blir? Det er et spørsmål som ikke har ett, men mange svar.

OBOS

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism