03 september 2010

Arkitekturbiennalen i Venezia - 2010


Sverre Fehns paviljong
Foto: Seier+Seier
Årets arkitekturbiennale i Venezia bringer sammen sider ved arkitektfaget som ofte står langt fra hverandre, det kunstneriske og det pedagogiske, det konstruktive og det opplevelsesmessige. Årets biennaledirektør, den japanske arkitekten Kazuyo Sejima, bruker slagordet People meet in architecture for å diskutere arkitekturens rolle i dagens samfunn.

I Morgenbladet er Mari Lending begeistret for Sejimas opplegg. det beskrives som konkret og presist, med veloverveide presentasjoner som gjør de inkluderte arbeidene eksklusive og betydningsfulle. Utstillingen er fri for overformidling, flimrende skjermer og de endeløse og ikke alltid like gode tekstene som ofte preger arkitekturutstillinger. Summen fremstår likevel som pedagogisk, fordi verkene inviterer publikum til å studere og forstå hva som foregår.

Det nordiske bidraget presenterer offentlige møtesteder i Finland, Sverige og Norge hvor arkitekturen bidrar til samspill, sanselighet, aktivitet eller kontemplasjon. Arkitekturmuseet i Stockholm har hatt prosjektledelsen for årets utstilling: «Stay in touch» som vises i Den nordiske paviljongen, tegnet av Sverre Fehn.


Gudbrandsjuvet, Valldal, Trollstigen, Gerianger, 2007-08
Foto: Jensen&Skodvin
Følgende norske prosjekter er valgt ut av Nasjonalmuseets arkitekturavdeling: Taket på Den Norske Opera og Ballett i Oslo, Snøhetta – Gurisentret på Edøya, Smøla, Askim/Lantto Arkitekter / Jens Petter Askim – Geoparken i Stavanger, Helen & Hard – Den norske paviljongen på Expo i Shanghai, Helen & Hard – Bålplass for barn i Trondheim, Haugen/Zohar Arkitekter – Gudbrandsjuvet utsiktsplattform og landskapshotell, Jensen & Skodvin arkitektkontor.

Kilde: Morgenbladet.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism